Current track
TITLE
ARTIST

Background

28-05-2022 tot 04-06-2022 / Tipschijf / Billy Dans ft Sjaak – Die en Die

Written by on 28 mei 2022

Tipschijf:
Billy Dans ft Sjaak – Die en Die

Billy Dans ft Sjaak - Die en Die

 

Biografie Billy Dans

De altijd goedlachse blonde Amsterdamse rapper/ songwriter Billy Dans is geboren en getogen in de Jordaan. Het kan dan ook niet anders, dan dat Billy, door zijn Jordanese achtergrond, de muziek van Johnny Jordaan, Willy Alberti, Andre Hazes en Tante Leen met de paplepel kreeg ingegoten. Nederlandstalige tekst en muziek is zijn passie. Het stroomt door zijn bloed. In het Amsterdamse café van zijn vader zette hij regelmatig zijn lievelingsmuziek op.

Op latere leeftijd raakte Billy geïnteresseerd in de Nederlandse rap. Hij ging dit zelf ook proberen en merkte dat dit hem aardig goed afging. In 2009 scoorde hij samen met zijn beste vriend Lyon een voorzichtige hit op YouTube met ‘Voorbij’ (inmiddels meer dan 6 miljoen views). Dit smaakte naar meer. Gaandeweg ontwikkelt de taalsnelle virtuoos een feilloos gevoel voor het schrijven van rake Nederlandse teksten, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Zo schreef Billy vele tracks voor onder andere: Frans Duijts & Donnie (Frans Duits), Mart Hoogkamer en Donnie (Bieber van de kroeg), Tino Martin (Zij Zal Er Altijd Zijn), Rene Froger (Eindeloze Nachten), Jan Smit (Hé Mooie Meid) en Ruben Annink.

Inmiddels is Billy steeds drukker geworden met het maken van eigen muziek en bracht hij verschillende singles uit zoals: ‘Beach Vibe’, ‘Ibiza’ en ‘Hazes’. Zijn ultieme droom is een grote show in zijn stadje Amsterdam, maar tot die tijd bouwt hij door aan zijn carrière als songwriter en rapper.

——————

Dit is Sjaak

Mr. Shakes a.k.a Sjaak is doorgebroken met rauwe tracks als ‘Ik heb schijt’ en ‘Wat is er?’. Hij was onderdeel van het legendarische project “Strijdersysteem” en is te horen op een groot aantal partyhits. Bewapend met deze hits verovert hij de Nederlandse podia en zet hij een slopende party set neer.

Na het mega succes van ‘Stap Voor Stap’ met Kav Verhouzer besloot Sjaak zichzelf 100% te geven voor de samenwerking met Armada en dat resulteerde in tracks als ‘Wifen’ met Bizzey en “Pipperdepap’ met Tony Junior. Sjaak was vorig jaar ook te zien in de grote bioscopen want hij kreeg een rol in de film ”De Belofte van Pisa”.
Tegenwoordig is hij druk bezig met zijn eigen Youtube-kanaal genaamd SjaakTV. Waarop hij zijn volgers telkens verrast met verschillende content. Zijn nieuwste serie Klaas Sjaak waarin hij op geheel eigen wijze sprookjes verteld ging al viral met de eerste aflevering roodkapje!

En er komt nog heel veel moois aan, stay tuned.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Ga naar Flex-Radio Whatsapp chat:
Chat nu via Whatsapp >>>>