Current track
TITLE
ARTIST

Background

23-04-2022 tot 30-04-2022 / Tipschijf / Guusje – Zeldzaam

Written by on 23 april 2022

Tipschijf:
Guusje – Zeldzaam

Tipschijf Guusje - Zeldzaam

Guusje’s bio

Guus Mulder is een artiest, singer & songwriter gevestigd in Amsterdam. Zijn werk varieert van het schrijven van internationale Pop & Dance nummers tot het schrijven voor enkele van de grootste Nederlandse artiesten. Hij schreef meerdere hits zoals Nederlandse popster Emma Heesters’ ‘Waar Ga Je Heen’, en Alok & Dynoro’s dance-smash hit ‘On & On’ (+130 miljoen streams op Spotify), waarop zijn vocals ook gebruikt zijn.
Nadat hij zijn eigen unieke en innovatieve Nederlandse Pop sound ontwikkelde, begon hij zijn eigen muziek uit te brengen onder de naam ‘Guusje’. In 2020 released hij de tracks ‘Balkon’ en ‘Beter Alleen’. In Januari 2021, released hij ‘De Laatste Trein’ samen met Roxeanne Hazes, en nu op 1 April de single ‘Zeldzaam’ en vervoglens op 8 April zijn debuut album “Liedjes Over Meisjes”.

Zeldzaam

‘Zeldzaam’ is een reggae influenced pop liedje die gaat over mijn vriendin. Het is de laatste track die ik geschreven heb voor mijn album “Liedjes Over Meisjes”, omdat alles hierna alleen nog maar over één ‘meisje’ ging. Daarbij is het ook de lead-single van het album, die ik een week later uitbreng. Vanaf het moment dat ik haar ontmoette voelde het alsof alles op z’n plek viel, en we samen de meest “zeldzame” connectie gevonden hadden die we ooit hebben gevoeld. Alles klopte. Dat gevoel beschrijf ik in het liedje.

Liedjes Over Meisjes

De titel van mijn debuut album “Liedjes Over Meisjes” verklapt enigszins waar het over gaat. Op het album snij ik alle kleuren van het liefdesspectrum aan: van de eerste vlinders tot aan een pijnlijk einde van een relatie. Ik heb geprobeerd om de alledaagse taferelen hiervan tot de verbeelding te laten spreken. Ik wilde het “normale” bijzonder maken, zowel tekstueel als visueel, en het album als een collectie van moderne sprookjes laten klinken. Hierbij was Disney ook een terugkomende inspiratie.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Ga naar Flex-Radio Whatsapp chat:
Chat nu via Whatsapp >>>>