Current track
TITLE
ARTIST

Background

11-03-2023 tot 18-03-2023 / Tipschijf / Juan Richard – Je Laat Me Leven

Written by on 11 maart 2023

Tipschijf:
Juan Richard – Je Laat Me Leven

 

Juan Richard - Je Laat Me LevenHet succes dat Hanny en de Rekels in 1988 hadden met de piratenknaller ‘Je Laat Me Leven’ hoopt Juan Richard natuurlijk ook te behalen met zijn eigen versie waaraan hij een complete andere draai heeft gegeven. In tegenstelling tot de originele versie begint Juan met het refrein, waardoor het feestgehalte vanaf het eerste moment volop aanwezig is. Het idee om deze plaat te coveren kreeg Juan aangereikt door z’n moeder Truus die samen met z’n vader Terry jarenlang als Duo The Romantics dit nummer vaak op het podium vertolkten. Juan had nog nooit van deze plaat gehoord, maar vond het de moeite waard om deze onder handen te nemen. De tekst is grotendeels gelijk gebleven.

Juan: ‘In eerste instantie twijfelde ik wel omdat ik niet te boek wou komen te staan als de zoveelste zanger die met een cover komt, maar omdat het lied echt blijft hangen, zette ik die aarzeling naast me neer. Samen met m’n vaste studiomuzikanten Daniël Metz, Reinout Vrijhof en achtergrondzangeres Renske Bos is er toch een hele mooie productie ontstaan. Onlangs heb ik het nummer al gezongen in de kantine van een voetbalclub. Veel mensen herkenden de plaat en zongen natuurlijk mee. Als het landelijk ook een succes gaat worden, ben ik een tevreden mens’.

‘Je Laat Me Leven’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 8 maart 2023 via de streamingsdiensten te beluisteren. De beelden van de clip zijn door Gerrit Driessen in de omgebouwde garage in de tuin van Juan geschoten. Het resultaat is te bewonderen op YouTube en de socials van Juan.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Ga naar Flex-Radio chat: Chat nu via Chattersnet>>>>